Scherm clinic

De scherm clinic voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar en volwassenen

Als kinderen te oud worden voor spannende verhalen , en een kinderfeestje te kinderachtig vinden, kunnen ze meedoen met een schermclinic, zoals die ook aan volwassenen gegeven wordt.

Na een introductie over schermen, hoe de drie wapens degen, sabel, en floret uit de middeleeuwen zijn voortgekomen, gaan we beginnen met schermen. De schermclinic wordt gegeven met het wapen floret, omdat dit wapen het lichtste is, en de kans op blessures door dit wapen minimaal is.

Balans, lenigheid, snelheid, reactievermogen, scherpzinnigheid, concentratie, overwicht zijn enkele van de eigenschappen die door het beoefenen van schermen getraind worden. De bedoeling van het schermen is je tegenstander in de val te laten lopen door hem uit te lokken en hem met schijnbewegingen te bedreigen.

Je leert de etiquette, technieken en houdingen van het schermen , en spelenderwijs krijg je wedstrijd ervaring. De bedoeling is dat je zelfstandig een wedstrijd kunt schermen, zonder dat de leraar voorzegt wat er moet gebeuren. We sluiten af met een of enkele wedstrijdjes gekoppeld aan een elektrisch apparaat. Het feestje kost € 12,50 per kind, met een minimum van € 100,- , en € 15,- voor volwassenen met een minimum van € 150,-

Wat leer je zoal tijdens de clinic ?

De groet ( salut ) ,de basishouding ( en garde ),de passen voor en achter ( allé ) ,de aanvalshouding ( engagement ) , de aanval met uitval (attaque ),de verdedigingen ( parade 1 en 2 ) ,de ripost, de contra – ripost, de schijnbewegingen ( un-deux-trois ), de overname, de wedstrijdregels

Kortom het is een interessante, uitdagende, zeer intensieve sportieve clinic voor meisjes en jongens waar ze veel van leren.

Scherm clinic
€ 12,50 per kind
Minimum van € 100,-
Scherm clinic
€ 15,- voor volwassenen
Minimum van € 150,-