Schermen Kinderfeestjes

Het middeleeuws Zwaardvechtfeest voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Op het middeleeuwse zwaardvechtfeestje worden de kinderen mee terug naar de middeleeuwen genomen .Nadat de jarige 3 keer met de klopper op de deur heeft geklopt, komt de ridder naar buiten om de kinderen welkom te heten. Daarna mogen ze naar binnen om aan een lange middeleeuwse tafel plaats te nemen, en dan begint het verhaal van ridder d’Oultremont en roofridder Aernoudt.

Vervolgens gaan de kinderen hun meegebrachte (schone ! ) gymschoenen aandoen, en een t-shirt met lange mouwen, en omdat de ridder een hekel heeft aan bange scheiterds moeten alle kinderen de angstproef doen op de stikdonkere zolder van de kasteelboerderij ( niet geschikt voor kinderen van 7 jaar of jonger !

Na een uitleg over het riddertoernooi in de middeleeuwen, en de ontdekking van het meest dodelijke zwaard, gaan we zwaardvechten, zoals dat in de middeleeuwse riddercodex staat beschreven.

Als de kinderen de technieken van aanval en verdediging onder de knie hebben, begint de 100-jarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

Na deze uitputtende strijd wordt de jarige uitgedaagd tot een gevecht op leven en dood bij het schijnsel van de volle maan, want alleen als de jarige een echte ridder verslaat mag hij volgens Merlijn de tovenaar pas ridder worden.

Daarna gaan we naar beneden alwaar we, na in het latijn een middeleeuwse toast uitgebracht te hebben op de nieuwbakken ridder, gaan genieten van het rijkelijk vloeiende middeleeuwse bier, wijn, of vergif van Merlijn.

Tot besluit krijgt de jarige een middeleeuwse oorkonde uitgereikt.

Het feestje is zeker niet alleen voor jongens, meisjes vinden het net zo leuk, en doen niet onder voor jongens.

Het feestje duurt ongeveer 2 uur, en de kinderen krijgen genoeg te drinken en Chips.

Kosten € 12,50 per kind, met een minimum van € 100,- Max 20 kinderen.

Het zwaardvechtfeest is iedere dag mogelijk, na school.

Bekijk het filmpje, maar alleen voor de ouders, i.v.m. het verassingseffekt niet voor de jarige !


Middeleeuws Zwaardvechten
€12.50/Persoon
Minimum van € 100
Max 20 kinderen.